Prikkelbaar Darm Syndroom Management

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende stoornis van het maagdarmkanaal. Deze darmstoornis is ook bekend als spastische darm.

De meest voorkomende symptomen zijn diaree, obstipatie, opgeblazen buik en buikpijn. Ook kun je daarnaast last hebben van moeheid, slaapproblemen of lage rugpijn. Deze klachten kunnen je behoorlijk dwarsbomen in je dagelijkse leven.

Vaak hebben mensen in je omgeving er geen idee van hoe vervelend deze klachten voor je zijn. Daardoor hebben ze soms weinig begrip voor je situatie. Dit kan de spanningsklachten in je lichaam nog verder doen toenemen.

Medische Hypnose bij de behandeling van PDS

Bij de behandeling van PDS geven medicijnen en dieetvoorschriften niet altijd het gewenste resultaat.

Inmiddels is gebleken dat hypnotherapie bij PDS-klachten een positieve tot zeer positieve werking kan hebben.

Er wordt gebruikt gemaakt van klassieke- en moderne hypnotherapie, ontspanningsoefeningen, EMDR en Mindfullness.

Het aantal hypnotherapeuten dat zich heeft geschoold in de behandeling van PDS, neemt dan ook toe. Ook steeds meer internisten en MDL-artsen staan positief tegenover een (aanvullende) behandeling van PDS middels hypnotherapie.

Hypnotherapie bij kinderen met buikpijn

Het programma “de baas over je darmen” is speciaal ontwikkeld voor kinderen met chronische buikklachten.

Vaak gaan deze klachten gepaard met harde of juist heel zachte ontlasting. De darmen reageren overgevoelig op allerlei prikkels, zoals voedsel, spanning en emoties. Dit is van invloed op het dagelijks leven zoals: stemming, omgang met andere kinderen, moeite met concentratie op school en schoolverzuim.

Met hypnotherapie leert het kind ontspanningsoefeningen en gedachtenbeelden, die b.v. een zachte warme buik voorstellen.

De behandeling bestaat uit 6 consulten in een periode van 3 maanden.


Aangesloten bij de samenwerkende PDS-therapeuten.
www.pds-therapeuten.nl

KVK Arnhem: 09201667